Lothar De Keyne is student-ondernemer van het Jaar

UGent-student Lothar De Keyne (faculteit Economie en Bedrijfskunde) is met zijn ondernemingen SkiLi en AléGO bekroond met de Unizo-award voor student-ondernemer van het jaar.

Trefwoorden: #AléGO, #Lothar De Keyne, #SkiLi, #student-ondernemer van het jaar, #UGent, #Unizo

Lees verder

HR

( Foto: Unizo )

ENGINEERINGNET.BE - Unizo koos Lothar De Keyne omwille van zijn ondernemingszin, creativiteit en de manier waarop hij zijn project aan de vakjury presenteerde.

Hij is laatstejaarsstudent Handelswetenschappen aan de UGent. Samen met twee afgestudeerde vrienden runt hij het eerder opgerichte bedrijf SkiLi. Bij SkiLi kan je skimateriaal huren, want “wie koopt er nu nog skimateriaal”, aldus Lothar.

Hij richtte ook het nieuwe bedrijf AléGO op. Dat trekt hetzelfde servicemodel door naar andere markten. AléGO is de eerste verhuurdienst voor festivalmateriaal, zoals tentjes, campingstoelen, slaapzakken of matjes.

Unizo organiseert de wedstrijd de Student-Ondernemer van het Jaar om student-ondernemers in de kijker te zetten en hun sociaal-economische belang te onderstrepen. Steeds meer studenten starten namelijk tijdens hun studies een eigen zaak op.

Uit een recente rondvraag blijkt dat maar liefst 4 op 10 jongeren van 16 tot 18 jaar denkt aan een eigen zaak. Vandaag zijn er al meer dan 5.000 jongeren die naast hun studies, een eigen onderneming hebben.

Dat gaat van kleine bijverdiensten tot heuse ondernemingen die internationaal actief zijn. Heel wat student-ondernemers hebben meer dan potentieel om uit te groeien tot ‘volwaardige’ ondernemers.

Maar als student-ondernemer is er heel wat doorzettingsvermogen en discipline nodig om studies met ondernemerschap te combineren. Bovendien zijn er een aantal sociale en financiële drempels.

Lothar haalde het van de andere finalisten Thomas De Moor van bvba Eventigrate, Nele Strauwen van Tripel V, Ali Zamani van mediStitch en Michiel De Backer van Ark Shelter.


Op de foto:
Lothar De Keyne (in wit hemd) en zijn zakenpartners Max De Vos en Maxime Ossieur samen met Karel Van Eetvelt.