Mevi gaat mogelijk samenwerken met CERN

Het Helmondse Mevi, specialist in geavanceerde technologie, is uitgenodigd om een mogelijke samenwerking te onderzoeken met het Zwitserse CERN, vooral bekend door de deeltjesversnellers.

Trefwoorden: #CERN, #deeltjesversneller, #Helmond, #meten, #Mevi, #micrometer, #Zwitserland

Lees verder

Techniek

( Foto: Cern - Mevi )

ENGINEERINGNET.NL - Onder meer dankzij de buitengewone precisie waarmee het Helmondse bedrijf bewerkingen kan uitvoeren zoals meten, frezen en boren, staat accountmanager Frans Dirks op het punt om naar Genève af te reizen.

Begin dit jaar meldde Mevi zich aan bij Big Science, een platform voor Nederlandse technische bedrijven die in contact willen komen met grote internationale wetenschappelijke onderzoeksinstituten en projecten.

Een zogeheten Industrial Liaison-officier van Big Science bracht een bezoek aan Mevi en beoordeelde deze deelname aan het platform als zeer positief. Het onderscheidend vermogen van het bedrijf ligt vooral in de buitengewone nauwkeurigheid waarmee bewerkingen worden uitgevoerd.

Frans Dirks, Account Manager Mevi: ‘Meten tot op 0,6 micrometer. Gaatjes boren van 0,02 millimeter en oneffenheden frezen tot een gemiddelde ruwheid van 0,05 micrometer. Wij doen het. Ter vergelijking, een mensenhaar is ongeveer 50 Um dik, oftewel 0,05 millimeter.’