Nieuwe Panamakanaal wordt in juni officieel geopend (+video)

Na bijna zeven jaar samenwerking over de grenzen is het zover: het nieuwe Panamakanaal wordt op zondag 26 juni 2016 officieel geopend. 100 postpanamax schepen hebben al gereserveerd.

Trefwoorden: #China COSCO Shipping, #engineering, #ingenieur, #ingenieursbureau, #Iv-Groep, #panama, #panamakanaal

Lees verder

Nieuws

( Foto: Panama-Canal-Authority )

ENGINEERINGNET.NL - De uitbreiding van het Panamakanaal is het grootste infrastructurele project sinds de aanleg in 1914. Omdat het kanaal niet meer toereikend was voor de grote schepen van vandaag, investeerde de overheid in totaal ruim 5 miljard dollar in de verbreding van het kanaal.

De uitbreiding mag met recht een gigantisch project genoemd worden. Niet alleen de sluisdeuren zelf zijn enorm qua afmetingen, ook het aantal medewerkers en het aantal betrokken landen is groot. Wereldwijd werd expertise bij het engineering- en bouwproject betrokken, van Europa tot Azië en Amerika. Zo kon wereldwijd letterlijk de klok rond worden gewerkt.

Het project voorziet in de aanleg van een derde set sluizen naast de bestaande sluizencomplexen aan de Atlantische Oceaan en Stille Oceaan. Er zijn per complex drie sluiskamers achter elkaar aangelegd die schepen van zeeniveau naar het 27 meter hoger gelegen Gatún-meer brengen.

De nieuwe sluizen zijn 60% breder en 40% langer dan de bestaande sluizen en bestaan elk uit drie schutkolken waartussen steeds dubbele deuren zijn geplaatst. Elk sluizencomplex bevat in totaal acht deuren. Het ontwerp van de sluisdeuren moest voldoen aan extreem strenge eisen.

Met de officiële opening op 26 juni 2016 in zicht hebben naar verluidt al meer dan 100 postpanamax schepen gereserveerd voor een commerciële doorvaart. China COSCO Shipping krijgt de primeur en mag als eerste met haar grote containerschip Andronikos door het nieuwe kanaal tijdens de opening.


ACHTERGROND
Door de enorme afmetingen van de sluisdeuren waren conventionele ontwerpmethodes niet langer toereikend. Er moest worden gezocht naar alternatieve en innovatieve oplossingen. Het Nederlandse ingenieursbureau Iv-Groep speelde als onderdeel van de ontwerpcombinatie CICP een rol in dit project. Zo maakte het onder andere een ontwerp waarmee de nieuwe sluisdeuren onder alle omstandigheden werken. Een uitdaging hierin was onder andere de ligging van het kanaal, precies op twee grote breuklijnen.