• 30/05/2016

CV-database Freelancenetwork gratis met contactgegevens

De cv's van technische freelancers zijn voortaan gratis consulteerbaar op Freelancenetwork.be. De freelancersdatabase wil zo een aanvulling zijn op de cv databases van VDAB en Vacature.

Trefwoorden: #CV-database, #Freelancenetwork, #freelancers, #vacatures, #zoekmodule

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De cv's van technische freelancers zijn voortaan gratis consulteerbaar op Freelancenetwork.be. De freelancersdatabase wil zo een aanvulling zijn op de cv databases van VDAB en Vacature.

Wie het telefoonnummer of het Linkedinprofiel van freelancers wil bekijken vooraleer hen te mailen, kan voortaan het cv van freelancers in de database van Freelancenetwork.be gaan bekijken.

Er worden steeds vaker freelancers gezocht zonder dat bedrijven een opdracht willen plaatsen. Vandaar het idee om de database open te stellen, zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork.be. Zo hebben we nu ook de profielen consulteerbaar van technisch tekenaars, ingenieurs en andere technici.

In het profiel van de freelancer krijg je ook een korte omschrijving, trefwoorden, het telefoonnummer, de naam van de freelancer, linkedinprofiel en de mogelijkheid om de freelancer te mailen.

Daarmee is een belangrijke stap gezet om de database van freelancers verder toegankelijk te maken naar bedrijven.

Freelancers zoeken op regio
Freelancenetwork heeft ook de zoekfunctie op regio verfijnd. Daar waar je vroeger alleen een selectie op provincie kon maken, zijn die provincies nu verder opgedeeld in regio’s.

Zo is er bijvoorbeeld voor:

  • Antwerpen de regio Turnhout, Herentals, Antwerpen stad en Mechelen.
  • Oost-Vlaanderen is er Gent, Sint-Niklaas en Aalst.
  • West-Vlaanderen is er Roeselare, Brugge en Kortrijk
  • Vlaams-Brabant komen er de regio’s Leuven, Groot-Bijgaarden en Zaventem
  • Limburg is er Hasselt

We hebben gemerkt dat bedrijven doorgaans het liefst met een freelancer uit hun eigen buurt werken. Vandaar dat het voor hen belangrijk is om ook de woonplaats van die freelancer te kennen.

Gebruik van de database is gratis
Het gebruik van de database is voor opdrachtgevers volledig gratis. Freelancenetwork leeft van de bijdragen van de freelancers zelf. Vandaar dat de site de database van freelancers op zich kosteloos kan aanbieden.

Iedereen kan vrij freelancers bellen. Het telefoonnummer staat immers gewoon in het profiel vermeld.

De verstuurde e-mails van bedrijven naar freelancers worden eerst gecontroleerd door Freelancenetwork.be zelf. De site wil er naar eigen zeggen over waken dat freelancers bespaard blijven van reclameboodschappen of onechte jobs.

Het grote voordeel voor bedrijven is dat zij nu sneller in contact kunnen komen met direct inzetbare medewerkers zonder dat ze hiervoor iets moeten betalen. Op VDAB vindt men vooral kandidaten die werknemer willen worden voor een lange periode met een vast contract.

In de freelancersdatabase van Freelancenetwork heb je vooral zelfstandigen zonder personeel die tijdelijk inspringen. Tijdelijk kan dan zijn voor 1 keer, 1 dag, 1 maand, elke week 2 dagen of 1 keer een vervanging van 3 of 6 maand.

Het typische aan freelance contracten is dat het niet om een fulltime betrekking gaat gedurende 52 weken per jaar.


Meer info:
Italielei 46b8 - 2000 antwerpen
tel: 0486 329 020Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.