DEME & CFE tekenen contracten voor bouw afgezonken weg- en spoortunnel

Femern Link Contractors heeft voorwaardelijke contracten gesloten met de Deense regering voor het ontwerp en de bouw van 's werelds langste afgezonken weg- en spoortunnel.

Trefwoorden: #afgezonken tunnel, #CFE, #DEME, #Denemarken, #Duitsland, #spoortunnel

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Deze afgezonken weg- en spoortunnel, de Fehmarnbelt verbindt Denemarken met Duitsland.

De joint venture Femern Link Contractors, met DEME en CFE als projectpartners, heeft drie contracten gewonnen: twee contracten m.b.t. de bouw van de afgezonken tunnel en de fabriek voor de productie van de prefab tunnel elementen en een derde contract m.b.t. de bouw van de toegangsstructuren, tolgebouwen, bruggen en hellingen.

De drie contracten hebben een gezamenlijke waarde van 3,4 miljard euro. Hierin hebben DEME en CFE een gezamenlijk aandeel van 700 miljoen euro.

De joint venture bestaat uit volgende partners: VINCI Construction Grands Projets (hoofdaannemer voor de tunnelcontracten), Per Aarsleff Holding (hoofdaannemer voor de toegangsstructuren), Solétanche-Bachy International, CFE, Wayss & Freytag Ingenieurbau, Max Bögl Stiftung & Co, BAM Infra en BAM International.

De joint venture heeft Dredging International (DEME groep) aangeduid als onderaannemer voor de tunnelcontracten en COWI als consultant voor de drie contracten.

De 18 km lange Fehmarn tunnel verbindt Denemarken (Lolland Falster) met Duitsland (Schleswig Holstein) en wordt ’s werelds langste afgezonken weg- en spoortunnel.


Voorwaardelijke contracten betekent dat definitieve en bindende contracten worden gesloten met de succesvolle aannemers, maar dat de bouw kan worden uitgesteld tot de Duitse bouwvergunning is verleend.