NIRAS en Belgoprocess stappen over op gemeenschappelijk ERP-project

NIRAS (Nationale Instelling voor Radioactief Afval en verrijkte Splijtstoffen) en zijn dochteronderneming Belgoprocess, stappen binnenkort over op een gemeenschappelijk ERP-pakket.

Trefwoorden: #Ad Ultima Group, #Belgoprocess, #ERP, #ICT, #Microsoft Dynamics AX, #NIRAS

Lees verder

Techniek

( Foto: Belgoprocess )

ENGINEERINGNET.BE - NIRAS en Belgoprocess deden daarvoor een beroep op IT-dienstenleverancier Ad Ultima Group, dat op basis van het ERP-pakket Microsoft Dynamics AX de activiteiten in vijf domeinen zal automatiseren.

Alle activiteiten van de domeinen boekhouding & financiën, aan- en verkoop, logistiek en projectbeheer worden in hetzelfde systeem ondergebracht. De implementatie van het project, CONNECT genaamd, zal in verschillende fases doorgevoerd worden, de module Finance gaat als eerste live in januari 2017.

Beide organisaties wilden hun (verschillende) bedrijfsprocessen stroomlijnen en integreren in een centraal systeem. Nieuwe interfaces zorgen dat de bestaande applicaties bij NIRAS en Belgoprocess gekoppeld zijn aan het nieuwe systeem.

Gunther Van Zaelen, leidend ambtenaar bij NIRAS: “Dankzij de digitalisering van onze bedrijfsdocumenten en -transacties kunnen we onze bedrijfsprocessen verder automatiseren en dat komt ook onze rapporteringsmogelijkheden ten goede.”

Na de beslissing om een gemeenschappelijk systeem aan te kopen, contacteerden beide organisaties een vijftal leveranciers, waaruit drie bedrijven werden geselecteerd. Na de voorstelling van hun aanbod, werd voor Ad Ultima Group gekozen.


Op de foto:
Verwerking van nucleair afval bij Belgoprocess.