Aantal via smartphone solliciterende ingenieurs en technici neemt toe

"Hoogopgeleide ingenieurs en technische bachelors gebruiken smartphone niet enkel om mails te lezen of te instagrammen, maar steeds vaker ook om nieuwe baan te zoeken", meldt Regis Consult.

Trefwoorden: #ict, #job, #mobile, #regis, #regis consult, #solliciteren, #werkzoekend

Lees verder

HR

( Foto: Regis Consult )

ENGINEERINGNET.BE - Dat ingenieurs en technici hun smartphone steeds vaker gebruiken om een nieuwe job te zoeken, is een opvallende vaststelling.

Technische mensen behoren van oudsher niet tot de schare jobzoekenden die vaak op jobsites vertoeven of actief op zoek gaan naar een nieuwe baan. Uit diverse studies blijkt bijvoorbeeld dat courant slechts enkele percenten van de technische populatie 'actief werkzoekend' is.

Toch lijkt de shift naar mobiel ook hen niet onberoerd te laten. "Op één jaar tijd bekeken 15% meer (technische) mensen jobs via een mobiel apparaat, wat ook resulteerde in een stijging van bijna 4% in het aantal sollicitaties via een smartphone of tablet", claimt Regis Consult, een rekruteringskantoor voor ingenieurs en technische bachelors.

Voor zijn onderzoek vergeleek het gespecialiseerde bureau zijn cijfers van het eerste kwartaal 2015 met die van het eerste kwartaal van 2016. In totaal gaat het over 8.111 bezoekers aan de website van het bureau.

In het eerste kwartaal van 2015 was 19,2% van de technische jobviewers op de website afkomstig van een mobiel toestel, d.w.z. dat net geen 2 op 10 een vacature bekeek via de smartphone of tablet. Een jaar later steeg dat percentage tot 34,2%, een stijging van 15%.

Ook solliciteren via een mobiel apparaat werd het voorbije jaar 3,5% populairder. Omdat ook het aantal jobviewers en het aantal sollicitaties toenam, steeg het aantal dat vacatures mobiel raadplegen met 229% en het aantal dat ook solliciteerde met 60%.