Award Preventieadviseur van het jaar 2016 voor Walter De Volder (+video)

Walter De Volder, Preventieadviseur bij Volvo Car Gent, heeft gisteren de Award van Preventieadviseur van het jaar 2016 gewonnen.

Trefwoorden: #Agoria, #preventieadviseur, #Preventieadviseur van het jaar, #sectorfederatie, #Volvo Car Gent, #Walter De Volder

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - Met deze Award beloont Agoria, de federatie van de technologische industrie, een bedrijf dat bijzondere aandacht schenkt aan veiligheid; niet alleen die van zijn eigen medewerkers maar ook die van derden, voornamelijk onderaannemers.

Dit jaar heeft Walter De Volder, Preventieadviseur bij Volvo Car Gent, de jury kunnen overtuigen en de prijs in de wacht gesleept.

Walter De Volder: “Onze veiligheidsregels werden opgesteld met als doel zorg te dragen voor iedereen die op ons bedrijf binnenkomt: medewerkers, bezoekers, contractors. Alle domeinen van het welzijnsbeleid komen aan bod: arbeidsveiligheid, ergonomie, gezondheid, hygiëne, psychosociale aspecten, milieu en verfraaiing van de werkplaatsen.”

De Volder: “Onze prestaties op het vlak van veiligheid worden geregeld met het management besproken. Samen geven we ook stelselmatig feedback aan de verschillende contractors waarmee we samenwerken.”

“Alle investeringen die we doen, hetzij vervangingsinvesteringen hetzij onderhoudswerken en kleine uitbreidingen, worden per fabriek besproken met zowel de hiërarchische lijn als de contractors,” aldus De Volder.


(bron en foto: Agoria)

ACHTERGROND
De verkiezing van Preventieadviseur van het jaar is een gezamenlijk initiatief van het Expertisecentrum Sociaal (Veiligheid & Welzijn) en van de sector Contracting van Agoria.

Deze sector groepeert bedrijven die actief zijn in het domein van installaties voor gebouwen, infrastructuur en de industrie: installatie, montage, technisch onderhoud en projectmanagement.