Negen starters lanceren hun idee voor een CO2-neutrale economie

In de tweede jaargang van de ClimateLaunchpad cyclus schreven negen gedreven starterteams in met hun idee dat onze aarde een duurzamere toekomst geeft.

Trefwoorden: #Climate KIC, #ClimateLaunchpad, #CO2-neutrale economie, #start-up, #VITO

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Op een bootcamp in Flanders DC Leuven kregen de starters begeleiding van ervaren coaches van de Climate KIC, Flanders DC en VITO om hun ideëen om te zetten in een zakelijk model met focus op de impact op CO2-emissie.

Het betreft een erg divers palet van ideeën dat aantoont hoe creatieve Vlamingen werken aan technologieoplossingen en nieuwe businessmodellen voor een CO2-neutrale planeet in diverse sectoren als horeca, landbouw, bouw, transport en energie.

De teams zullen hun zakelijk plan ‘pitchen’ op de Belgische finale van de ClimateLaunchpad in de KBC toren Antwerpen op 7 juli. De Europese finale vindt plaats in het Estse Talinn op 7 en 8 oktober.


(bron en foto: VITO)

ClimateLaunchpad is een initiatief van de Climate KIC (EU).
ClimateLaunchpad - Belgium wordt mogelijk gemaakt met de hulp van Deloitte, Flanders DC, GreenVille, iCleantech Vlaanderen, Incubathor (EnergyVille), LSU (Limburg Startup), Start it @ KBC, StartUps.be & VITO.