• 13/06/2016

Uitnodiging gratis seminar unitair octrooi en UPC op 23 juni - invitatie

EP&C en Eubelius organiseren gratis workshop over het nieuwe unitair octrooi en het Unified Patent Court: Waar moet je op letten?

Trefwoorden: #gratis seminar unitair, #octrooi, #Uitnodiging, #UPC

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het unitair octrooi brengt een revolutie teweeg in het Europese patentrecht. In 2017 treedt dit nieuwe octrooisysteem in werking, inclusief een bijbehorend nieuw rechtssysteem in de vorm van het Unified Patent Court (UPC).

Naar verwachting zullen 17 landen meestappen in het verhaal van Europese eenheidsoctrooibescherming. Het unitair octrooi brengt vele voordelen met zich mee, maar ook enkele nadelen.

Ruimere bescherming tegen lagere kosten
Het grootste voordeel van deze optie is dat ze in één keer uitvindingen beschermt in alle deelnemende Europese landen. Dat levert niet alleen eenvoudigere administratie op, maar de geoctrooieerde technologie krijgt zo een grotere geografische bescherming tegen lagere kosten.

Bovendien maakt een nieuwe rechtbank, de Unified Patent Court (UPC), het mogelijk om met één rechtszaak concurrenten van de markt te krijgen, omdat een uitspraak in elke lokale afdeling van het UPC bindend is in alle deelnemende landen. Het unitair octrooi spaart bedrijven dus vooral tijd, kosten en administratie uit.

Risico om alles in één klap te verliezen
Helaas kan dit voordeel ook als nadeel worden gezien: bedrijven lopen op die manier het risico van in één klap hun octrooi in alle deelnemende landen te verliezen. De UPC is nog onervaren en haar kwaliteit is nog niet getoetst, iets waar sluwe copy cats misbruik van kunnen maken.

Bovendien is het unitair octrooi relatief duur, zeker als u slechts in enkele Europese landen bescherming nodig hebt. Het is er vooral voor bedrijven die een ruim territoriaal draagvlak nodig hebben voor hun octrooibescherming.

Is het unitair octrooi nuttig voor uw bedrijf?

Hoewel het unitair octrooi pas in 2017 in werking treedt, doen bedrijven er goed aan nu al na te denken over een eventuele ingebruikname. Hiervoor organiseert EP&C in samenwerking met Eubelius op 23 juni 2016 een workshop aan, die meteen alles over het unitair octrooi en de Unified Patent Court verduidelijkt.

Inschrijven is volledig gratis, en is mogelijk tot 14 juni. Voor meer informatie en inschrijven, klik hier. De workshop gaat door in Turnhout, van 13u30 tot 17u. Zo wordt u meteen adequaat geïnformeerd en weet u meteen of het unitair octrooi voor u nuttig is, of net niet. <<

Meer informatie:
EP&C
Antoine Coppenslaan 27-B4
B-2300 Turnhout

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>