Van Oord ontvangt de Leonardo da Vinci prijs 2016

De Leonardo da Vinci prijs 2016 is toegekend aan Van Oord. De heer A. Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, overhandigde de prestigieuze, internationale prijs voor familiebedrijven.

Trefwoorden: #familiebedrijf, #Leonardo da Vinci prijs, #Van Oord

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Oord )

ENGINEERINGNET.NL - Sinds 2011 kent Les Hénokiens, een internationale vereniging van familiebedrijven ouder dan 200 jaar, in samenwerking met Le Château du Clos Lucé in Amboise de Leonardo da Vinci prijs toe aan een betekenisvol familiebedrijf van minstens twee generaties oud.

Daarnaast is in de selectie voor deze prijs veel aandacht gegeven aan de toekomstvisie en de innovatie- en duurzaamheidsagenda van de bedrijven. Les Hénokiens zetelt in Parijs en telt 47 leden.

Dit zijn bedrijven die al 200 jaar bestaan en nog steeds in handen zijn van dezelfde familie als de oprichter. Het meest opvallende lid is het Japanse hotel Hoshi dat sinds 718 nog steeds eigendom is van de 47e generatie van dezelfde familie.

Willem van Eeghen, president van Les Hénokiens: ‘Van Oord, nu geleid door de vierde generatie, is uitgegroeid tot een internationale organisatie met 5.000 medewerkers. Het bedrijf dat oplossingen biedt voor wereldwijde maritieme uitdagingen, is onder andere betrokken bij veel activiteiten en programma’s die zich richten op innovatie en onderzoek, zoals het kennisprogramma Building with Nature.’

Pieter van Oord: ‘Wij zijn vereerd met de toekenning van deze prestigieuze prijs. Wij hebben als familiebedrijf de focus op de continuïteit voor de lange termijn. Investeren in de juiste mensen en innovatieve schepen is daarbij cruciaal.’


Op de foto:
Mr. François Saint Bris, president van Parc Leonard da Vinci, Amboise, Mr. Willem van Eeghen, president Les Henokiens, Mr. Pieter van Oord, CEO Van Oord, Mr. Ahmed Aboutaleb, Rotterdams burgemeester.