Grootste windmolenpark van België ingehuldigd

Met vier nieuwe windturbines, wordt het park Dour-Quiévrain-Hensies het grootste park van België. Het park bestaat nu uit 18 windmolens met een totale capaciteit van 40 MW.

Trefwoorden: #ENGIE Electrabel, #park Dour-Quiévrain-Hensies, #VENTIS, #Waalse intercommunales, #Wallonië, #Wind4Wallonia, #windmolenpark

Lees verder

Nieuws

( Foto: © N.D. Pictures )

ENGINEERINGNET.BE - Wind4Wallonia en VENTIS hebben vorige week de uitbreiding van het windmolenpark van Dour-Quiévrain-Hensies ingehuldigd, in bijzijn van Waals Minister van Milieu en Ruimtelijke ordening, Carlo Di Antonio.

Vier nieuwe windturbines vervolledigen het bestaande park dat het grootste van België wordt. De windturbines zijn voorzien van een speciaal innovatief systeem dat het geluid afzwakt.

Dit park zal bijdragen aan de Waalse objectieven inzake de strijd tegen de klimaatopwarming door het Gewest van duurzame energie te voorzien. Wind4Wallonia (partnership tussen ENGIE Electrabel en Waalse intercommunales) en VENTIS nemen de noordelijke uitbreiding van het windturbinepark Dour-Quiévrain-Hensies in dienst.

Het windmolenpark is met zijn 18 geïnstalleerde turbines goed voor een totaal vermogen van ongeveer 40 MW. De geschatte productie bedraagt 90.000.000 kWh per jaar en komt overeen met het dubbele van het equivalent gemiddeld verbruik van de gezinnen die in de drie betrokken gemeenten wonen. Jaarlijks zal ongeveer 41.000 ton CO2 vermeden worden.

Het park dat sinds 2007 in het Henegouwse landschap te zien is, is een mooi voorbeeld van een publiek-private samenwerking aangezien het zowel twee private ontwikkelaars verenigt, maar ook gemeenten, een burgercoöperatieve en meerdere Waalse intercommunales.

Sinds de realisatie draagt het park actief bij aan het lokaal economisch weefsel en aan de Waalse objectieven wat de ontwikkeling van hernieuwbare energie betreft.