Aandeelhouders verkopen energiedistributeur Lampiris aan Total

Gimv en de andere aandeelhouders hebben een overeenkomst getekend voor de verkoop van energiedistributeur Lampiris aan Total.

Trefwoorden: #energiedistributeur, #Gimv, #investeringsmaatschappij, #Lampiris, #Total

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Gimv verkoopt, samen met mede-investeerder SRIW en de oprichters Bruno Venanzi en Bruno Vanderschueren, 100% van Lampiris aan Total.

Lampiris, opgericht in 2003 door Bruno Venanzi en Bruno Vanderschueren, is een onafhankelijke distributeur van elektriciteit en gas met ongeveer 850.000 aansluitingen in België.

Sinds 2013, toen Gimv aandeelhouder werd, is het bedrijf ook actief geworden in Frankrijk, waar het zich heeft ontwikkeld tot een snel groeiende uitdager in de markt met actueel ongeveer 200.000 aansluitingen.

Voor Gimv heeft deze uitstap een netto positieve impact van 3.5 miljoen euro op het eigen vermogen op 31 maart 2016. Er worden geen verdere financiële details over deze transactie bekend gemaakt.

De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden.

Volgens de beide ondernemingen zou deze overname geen impact hebben op de contracten die beide bedrijven hebben met hun klanten en leveranciers. Ze bevestigen ook dat er geen banen verloren zullen gaan.