ITC ondersteunt Keniaanse KenGen bij het winnen van geothermische energie

Het ITC (geo-faculteit van de Universiteit Twente) gaat KenGen, het grootste elektriciteitsbedrijf van Kenia, ondersteunen bij het winnen van geothermische energie.

Trefwoorden: #elektriciteit, #geo-faculteit, #geothermie, #ITC, #KenGen, #Kenia, #Universiteit Twente

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.NL - De geo-faculteit van de Universiteit Twente (ITC) sloot daarvoor een overeenkomst met KenGen, dat zo’n 80% van Kenia voorziet van elektriciteit.

De activiteiten van het ITC zijn gericht op het geven van educatie en doen van research in samenwerking met KenGen, dat uitbreidingsplannen heeft in Oost-Afrika.

In de samenwerkingsovereenkomst zijn een aantal activiteiten vastgelegd, waarbij de focus ligt op geothermische energiewinning. HDe faculteit gaat in opleidingsmogelijkheden voor de staf van KenGen en haar partners voorzien en voert met KenGen een gezamenlijke onderzoeksagenda uit.

Daarnaast krijgen studenten de mogelijkheid om onderzoeksopdrachten in Kenia en met KenGen uit te voeren.

Met een potentieel van 10.000 MW elektriciteit is geothermische energie een van de belangrijkste duurzame energiebronnen voor Kenia in de nabije toekomst. In het oostelijk deel van Afrika worden snel stappen gemaakt bij het verduurzamen van de energiewinning.

Het elektriciteitsbedrijf wil in de komende drie jaar de hoeveelheid geothermische energie verdrievoudigen tot circa 5.000 MW.


(bron en foto: UTwente)