UPS investeert 4 miljoen in nieuwe vestiging in Lummen

UPS heeft, ter gelegenheid van de eerste steenlegging, de bouw aangekondigd van een nieuw sorteer- en leveringscentrum in het Limburgse Lummen.

Trefwoorden: #Hilde Vautmans, #jobcreatie, #Limburg, #logistiek, #Lummen, #nieuw distributiecentrum, #SALK, #UPS

Lees verder

Techniek

( Foto: UPS )

ENGINEERINGNET.BE - Aan het project, met een prijskaartje van bijna 4 miljoen euro, zou begin 2018 klaar moeten zijn en maakt deel uit van het plan van UPS om tot bijna meer dan 1,77 miljard euro te investeren in zijn Europese infrastructuur.

Karl Haberkorn, directeur van UPS België: “Met België in de top vijf van de Logistics Performance Index van de Wereldbank was het een gemakkelijke beslissing om Lummen als vestigingsplaats te kiezen.”

Het bedrijf breidt zijn capaciteit uit om tegemoet te blijven komen aan de toenemende behoeften van zijn klanten, deels dankzij de boom binnen de e-commerce. Door deze investering willen ze betrouwbaarheid blijven garanderen en hun klanten doeltreffend verbinden met bestemmingen in de rest van België, Europa en de wereld.

De opening van dit nieuwe centrum maakt deel uit van hun plannen om de doeltreffendheid van het netwerk voor wegtransport in Europa verder te verbeteren. Zodra de vestiging in Lummen klaar is, zal ze beschikken over een werkzone van 6.000 m², een sorteercapaciteit van 5.000 stuks per uur en 84 parkeerplaatsen voor bestelwagens.

Europees Parlementslid Hilde Vautmans: “Limburg is een logistieke leider in België met uitstekende transportverbindingen en een handige verbinding naar Nederland en Duitsland. De beslissing om hier te investeren benadrukt de aantrekkingskracht van Limburg voor de transport- en logistieke sector.”

Burgemeester van Lummen, Luc Wouters: “Onze vlotte bereikbaarheid en centrale ligging is een grote meerwaarde en we zijn dan ook verheugd om een toonaangevend bedrijf in Lummen te mogen verwelkomen, zeker als dit ook nog eens extra tewerkstelling met zich meebrengt.”

Het SALK (Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat) verwelkomt eveneens de nieuwe UPS vestiging. De logistieke sector is goed voor bijna 11.000 banen en genereert een waarde van 5.4% van de totale Limburgse economie.

De komst van het nieuwe distributiecentrum vormt een nieuwe opportuniteit om extra meerwaarde en tewerkstelling te creëren. De investering sluit perfect aan bij de 365 miljoen euro die de privésector de voorbije drie jaar investeerde in Limburg.

Het logistieke bedrijf is al meer dan dertig jaar actief op de Belgische markt, stelt hier meer dan 1.200 mensen te werk in acht vestigingen waaronder ook de Europese hoofdzetel van UPS in Brussel en beschikt over een leveringsvloot van 150 voertuigen.


Op de foto (vlnr):
Hilde Vautmans (Europees Parlementslid), Luc Wouters (Burgemeester Lummen), Harld Peters (President, UPS West Europe District), Karl Haberkorn (Directeur UPS België)