Jacques Vandermeiren wordt nieuwe CEO Havenbedrijf Antwerpen

De 52-jarige Jacques Vandermeiren wordt vanaf 1 januari 2017 de nieuwe CEO van het Havenbedrijf Antwerpen. Hij volgt in die functie Eddy Bruyninckx op, die eind dit jaar met pensioen gaat.

Trefwoorden: #Antwerpse Haven, #CEO, #Havenbedrijf Antwerpen, #Jacques Vandermeiren, #Port of Antwerp

Lees verder

HR

( Foto: © Belga )

ENGINEERINGNET.BE - Jacques Vandermeiren was tot januari 2015 werkzaam als Chief Executive Officer bij het beursgenoteerde netwerkbedrijf Elia.

Hij kan bogen op een uitgebreide ervaring in de energiesector, die van pas zal komen bij het industriële gebeuren in de haven. Hij heeft tevens de nodige ervaring met een complex stakeholder management en met een publieke aandeelhouder.

Marc Van Peel, voorzitter van het Havenbedrijf: “Beide aspecten, gecombineerd met de nodige internationale ervaring, sterke communicatie skills en een inspirerend people management, hebben de raad van bestuur doen besluiten om Vandermeiren aan te stellen als nieuwe gedelegeerd bestuurder van het Havenbedrijf.”

De raad van bestuur van het Havenbedrijf heeft Vandermeiren vorige woensdagavond, tijdens een speciale zitting, aangesteld als nieuwe gedelegeerd bestuurder vanaf 1 januari 2017.Voor Vandermeiren breekt nu een inwerkperiode aan die hij vol vertrouwen tegemoet ziet.

Hij start op 1 november 2016 als CEO designate, wat betekent dat hij even dubbel zal lopen met Eddy Bruyninckx, die tot 31 december 2016 alle bevoegdheden als CEO, voorzitter van het directiecomité en gedelegeerd bestuurder behoudt.

Op 1 januari 2017 geeft Eddy Bruyninckx de fakkel definitief door aan Jacques Vandermeiren.


Op de foto (vlnr):
Jacques Vandermeiren en Eddy Bruyninckx