Defensie looft 200.000 euro uit voor beste energie-innovatie

‘Energie voor Operationeel Optreden’ is het onderwerp van de Defensie Innovatie Competitie 2016, dat samen met het FME Cluster Energy wordt georganiseerd.

Trefwoorden: #defensie, #energie-innovatie, #Energie voor Operationeel Optreden, #FME Cluster Energy

Lees verder

Techniek

( Foto: Defensie )

ENGINEERINGNET.NL - Het minister van Defensie vraagt het Nederlandse midden- en kleinbedrijf en startende bedrijven om met nieuwe, originele ideeën te komen voor het thema van dit jaar. Dit luidt: hoe kan Defensie efficiënter en duurzamer omgaan met energie bij haar missies?

De winnaar ontvangt van Defensie een ontwikkelopdracht van 200.000 euro om het voorstel te demonstreren. De Defensie Innovatie Competitie is een jaarlijkse landelijke prijsvraag en exclusief voor het midden- en kleinbedrijf en startende bedrijven.

Het is een manier om nieuwe oplossingen te zoeken voor Defensievraagstukken. De eerste ronde van de competitie sluit op 22 augustus. Tijdens de slotdag op 4 november wordt de winnaar geselecteerd uit vijf finalisten.

Op 7 juli 2016 wordt er vanaf 12.30 uur op de Kromhout Kazerne in Utrecht een voorlichtingsdag gehouden. Medewerkers van het ministerie van Defensie vertellen op deze dag over hun energievraagstukken en gaan met geïnteresseerden in gesprek over dit thema.

Er is volop de mogelijkheid om vragen te stellen, achtergrondinformatie over de competitie te krijgen en er zijn presentaties met energetische voorbeelden.