Essent wordt onderdeel van nieuwe internationale groep innogy

Het Nederlandse energiebedrijf Essent wordt onderdeel van een nieuwe internationale groep op de energiemarkt en kreeg de naam innogy.

Trefwoorden: #energie, #Energiedirect.nl, #energiemarkt, #Energy, #Essent, #innogy, #Innovatie, #Powerhouse, #Technology

Lees verder

Techniek

( Foto: innogy - Peter Terium )

ENGINEERINGNETN.NL - De merknaam van de nieuwe organisatie is een samentrekking van de begrippen ‘Innovatie’, ‘Energy’ en ‘Technology’.

CEO Peter Terium: “De energiemarkt van de toekomst is groen, decentraal en digitaal. Daar staat ons nieuwe merk voor. We vernieuwen onze onderneming omdat we koploper willen zijn op het gebied van duurzame, moderne energiediensten.”

De Nederlandse merken Essent, Energiedirect.nl en Powerhouse, worden onderdeel van deze nieuwe groep. Omdat dit echter bekende en vertrouwde namen op de Nederlandse markt zijn, werd ervoor gekozen om deze merken niet te veranderen. Voor de Nederlandse klanten verandert er dus niets.

Ook de Nederlandse activiteiten op het gebied van windenergie worden onderdeel van deze groep. De organisatie die verantwoordelijk is voor de windparken op land en zee gaat onder de vlag van de nieuwe merknaam opereren.

In Duitsland, Tsjechië en Polen wordt de nieuwe merknaam vanaf 1 september uitgerold. Slowakije volgt een maand later. De andere landen volgen in 2017 en in de jaren daarna.

RWE AG, waarin de conventionele opwekking van energie wordt voortgezet, houdt in de toekomst vast aan haar eigen merknaam.