UtrechtInc opent experimentenlab voor innovatie

Eerder deze week opende Marjan Oudeman, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, de Garage van UtrechtInc. Een experimentenlab voor innovatie.

Trefwoorden: #Climate-KIC, #experimentenlab, #garage, #innovatie, #ondernemers, #pre-incubator, #starters, #Universiteit Utrecht, #utrechtinc

Lees verder

Techniek

( Foto: Lisa Zilver )

ENGINEERINGNET.NL - In de ‘pre-incubator’ kunnen startups, onderzoekers, bedrijven en studenten in een vroege fase experimenteren met innovatieve startup concepten voor een gezonde samenleving.

Met toekenning van subsidie van het Lokaal Economisch Fonds Utrecht in oktober 2015, ontvingen UtrechtInc en Universiteit Utrecht financiering voor de Garage (een verwijzing naar de geboorteplek van bijv. HP en Apple).

Een oude glasblazerij in de vleugel naast UtrechtInc is omgebouwd tot plek waar nu gesleuteld kan worden aan concepten voor duurzame startups.

In de Garage ontstaan oplossingen voor een gezonde manier van werken, eten, leren, reizen, recreëren en consumeren in grote steden. Het doel van deze experimentatieruimte en co-working space is het samenbrengen van Utrechtse innovators, (potentiële) ondernemers, onderzoekers, corporates en studenten.

Met experimenten bouwen zij hier (samen) aan het nieuwste van morgen. Innovatieve ideeën en concepten worden tot schaalbare producten en diensten gevormd en groeien uit tot bedrijven die bijdragen aan een gezonde samenleving.

"Deze 'green apples' kunnen vervolgens doorstromen in de vervolgprogramma’s van onze incubator", aldus Marcellien Breedveld.

Het is een plek binnen de community van UtrechtInc waar individuen, teams en andere organisaties met concepten in de pre-startup fase elkaar vinden. Partners als Climate-KIC en docenten van de Utrechtse kennisinstellingen zullen hier hun ondernemerschapsprogramma’s draaien.

Ondernemers in de ideefase gaan aan de slag met hun startup concept. Onderzoekers ontdekken er of ondernemerschap de volgende stap voor hun carrière is. Corporates dragen problemen aan vanuit hun werkveld die zij met hulp van startups tackelen. En studenten nemen deel aan ondernemerschapsprojecten of vinden hier een stage of (bij)baan.

Er zijn verschillende ruimtes die zijn ingericht met werkplekken of te huur zijn voor events, hackathons, trainingen, workshops en vergaderingen. Matchmaking en experimenten worden gefaciliteerd en startup expertise geboden.


(bron: UtrechtInc)