Innovatiecentrum voor aardappels naar Groningen

Aardappelcoöperatie Avebe, de Rijksuniversiteit Groningen en projectontwikkelaar Triade tekenen voor een nieuw te bouwen innovatiecentrum op het Zernikecomplex in Groningen.

Trefwoorden: #Aardappelcoöperatie Avebe, #innovatiecentrum, #projectontwikkelaar, #Rijksuniversiteit Groningen, #Triade

Lees verder

Techniek

( Foto: Avebe )

ENGINEERINGNET.NL - Het betreft een volledig innovatiecentrum met onder meer een laboratorium, een proeffabriek, kantoren en een klanteninnovatiecentrum. Ook zijn er afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Eerder dit jaar kondigde coöperatie Avebe aan de mogelijkheden te willen onderzoeken om de bestaande laboratorium faciliteiten in Veendam en Foxhol te vestigen in Groningen. “Door de kennis binnen Avebe beter te bundelen en de samenwerking met een belangrijke partij als de Rijksuniversiteit Groningen, kunnen we grote stappen zetten wanneer het gaat om innovatie. Mede dankzij de inzet van provincie en gemeente kan dat ook gewoon in onze eigen regio," aldus financieel directeur Ed Kraaijenzank van Avebe.

“Op de Zernike Campus, centrum van de agrofood kennisinfrastructuur in Noord Nederland, kan Avebe innoveren in samenwerking met wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen en andere bedrijven in de sector. Door de intensievere samenwerking met Avebe kan meer onderzoek worden gedaan. De wens van Avebe om ook directer in contact te treden met studenten en promovendi van verschillende faculteiten doet de aantrekkelijkheid om hier te studeren stijgen,” zegt Jan de Jeu, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Naast eigen ruimte voor kantoren en onderzoek, wordt er in het nieuw te bouwen complex ook een ruimte ingericht voor startende bedrijven. Deze biedt mogelijkheden voor studenten en innovators om eigen initiatieven verder te ontwikkelen.

De nieuwe locatie biedt straks onderdak aan circa 100 Avebe medewerkers in R&D en Marketing. De daadwerkelijke verhuizing staat gepland voor eind 2017.