Kris Asnong wordt algemeen directeur GreenVille

Vanaf 1 september neemt Kris Asnong de fakkel over van Luc Driesen als algemeen directeur van de GreenVille incubator.

Trefwoorden: #GreenVille, #incubator, #Kris Asnong, #LAB2FAB

Lees verder

HR

( Foto: GreenVille )

ENGINEERINGNET.BE - Kris Asnong is momenteel nog coördinator van het Steunpunt Duurzaam Bouwen Limburg en zal vanaf 1 september haar schouders zetten onder het beheer en de verder ontwikkeling van GreenVille.

In deze incubator voor groene bedrijven zijn momenteel 28 bedrijven gehuisvest met meer dan 100 werknemers. Door dit succes worden de komende periode een uitbreiding en een grondige gevelrenovatie voorzien.

Asnong neemt de fakkel over van Luc Driesen, die verantwoordelijk wordt voor het klimaat investeringsplan van de Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM. Zij studeerde burgerlijk ingenieur aan de Vrije Universiteit van Brussel en is al acht jaar actief als coördinator van Dubolimburg dat sinds 2014 gehuisvest is in GreenVille.

Asnong: “Ik kijk er naar uit om de succesvolle werking van Luc verder te zetten. Na anderhalf jaar heb ik een goed beeld van het gebouw, de omgeving en de andere bewoners. Met werken zoals LAB2FAB en de gevelrenovatie, komt mijn ervaring met duurzaam bouwen zeker van pas.”

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van bedrijven naar testruimtes, diende GreenVille in mei 2016 een dossier in voor EFRO-steun.

Alain Yzermans, burgemeester van Houthalen-Helchteren en voorzitter van GreenVille: “Tussen de parking van GreenVille en de mijnbouwschool (TIKB) wil GreenVille een LAB2FAB bouwen met technische units en gemeenschappelijke apparatuur. Hierdoor kunnen de bedrijven op onze site ook verder groeien.”