FOD Economie: “België versterkt zijn positie in de digitale wereld”

Vandaag publiceert de FOD Economie de editie 2016 van de Barometer van de Informatiemaatschappij. Deze bevestigt voor België een vooruitgang in de digitale wereld.

Trefwoorden: #Alexander De Croo, #Barometer van de Informatiemaatschappij, #Digital Belgium, #FOD Economie

Lees verder

Nieuws

( Foto: FOD Economie )

ENGINEERINGNET.BE - Dit jaar boekt België voor een reeks indicatoren over de informatiemaatschappij opnieuw vooruitgang en verankert zich nog meer in de digitale wereld.

Minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo: “Met Digital Belgium versterken we die beweging. Ons land moet één van de digitale trendsetters in Europa worden. Het voorbije anderhalf jaar heeft Digital Belgium alle zeilen bijgezet om de groei van de digitale economie in ons land te versterken.

Een tax shelter ondersteunt digitale startups, een nieuwe fiscale regeling stimuleert de deeleconomie, er lopen pilootprojecten voor de ontwikkeling van 5G, deze week keurt het parlement een wet goed die papieren documenten gelijkschakelt met digitale documenten.

Ook ging heel wat aandacht naar het bewustmaken van kleine en grote ondernemingen over de kansen van de digitalistering. Ik ben tevreden te zien dat al die inspanningen bijdragen aan de digitale versterking van ons land.”

De barometer geeft een overzicht van de veranderingen in de informatiemaatschappij in België, opgebouwd rond de thema’s van het plan “Digital Belgium”. De barometer analyseert de prestaties van ons land in een nationale en internationale (vooral EU) context, met name op basis van de “Digital Agenda for Europe” (DAE) en de globale index “Digital Economy and Society Index” (DESI).

Woordvoerster van de FOD Economie, Chantal De Pauw: “In dat opzicht verwezenlijkt België 8 van de 10 DAE-doelstellingen voor 2015 en behoudt het volgens de DESI-index de 5e plaats onder de 28 lidstaten van de EU.

De sterke punten van België zijn de uitstekende connectiviteit, de duidelijke neiging van de inwoners om internet te gebruiken en de grote integratie van digitale technologieën in ondernemingen. Daarentegen presteert ons land op het vlak van menselijk kapitaal en digitale overheidsdiensten minder goed.”