Hoe hoog is het ’Factory of the Future’-gehalte van uw bedrijf?

Leverde uw bedrijf de voorbije jaren al inspanningen om de weg naar de digitale fabriek in te slaan? Check dan of uw maakbedrijf in aanmerking komt voor deze Factory of the Future Award.

Trefwoorden: #agoria, #factory ot the future, #made different, #sirris

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Met het actieplan "Made Different" willen de federatie Agoria en zijn onderzoekscentrum Sirris de toekomstige concurrentiepositie van de Belgische maakbedrijven versterken.

Ze hebben daarvoor, met de financiële steun van de overheid, een traject uitgestippeld rond een aantal transformaties die hun specialisten als essentieel voor het Belgische maakbedrijf zien om op termijn de geglobaliseerde concurrentieslag aan te gaan. Met andere woorden: om ook in de toekomst nog producten aan een marktconforme prijs te kunnen blijven maken..

Nu is het een feit dat heel wat bedrijven - organisch en onder impuls van hun eigen leveranciers en klanten - al stappen hebben gezet in de richting van wat in België een Factory of the Future genoemd wordt.

Wie meent dat zijn bedrijf op het goede spoor zit, kan zijn kandidatuur stellen voor een officiële 'Factory of the Future' award. Als selectiecriterium gelden de zeven transformaties zoals die vastgelegd zijn in het Made Different-actieplan van beide organisaties (zie leestips onderaan).

Wie een award in de wacht sleept, staat drie jaar lang in de belangstelling van media en sectorgenoten. Maar alle kandidaten zien via een bedrijfsaudit hun eigen plannen hoe dan ook - gratis - geanalyseerd door externe experts. Dat levert een waardevol rapport op, met een overzicht van de sterktes en groeiopportuniteiten van het bedrijf in kwestie.

Wie interesse heeft, stuurt tegen 15 september 2016 een mail naar awards@madedifferent.be om alle bijzonderheden te ontvangen. Meer informatie over timing, proces en criteria vindt u op de Made Different-website (zie leestip onderaan). De uitreiking vindt plaats op 2 februari 2017.


ACHTERGROND
De bedoeling van het door de Vlaamse overheid gesubsidieerde actieplan Made Different is tegen 2018 niet minder dan 50 bedrijven klaar te stomen als Factory of the Future. Daarnaast moeten 500 ondernemingen hun eerste stappen hebben gezet. Sinds de start twee jaar geleden, heeft een handvol kandidaten het volledige traject met succes doorlopen. Maar tegelijk kan de bijhorende jaarlijkse award al op veel belangstelling van de pers en erkenning van de sectorgenoten uit de maakindustrie rekenen. Factories of the Future vervullen in dat opzicht een niet te onderschatten voorbeeldfunctie.