9 Belgische bedrijven betrokken bij Olympische Spelen in Rio

Op 5 augustus wordt in het beroemde Maracanastadion in Rio de Janeiro het officiële startschot van de Olympische Spelen gegeven. Meer dan 10.000 atleten zullen strijden voor olympisch goud.

Trefwoorden: #Agoria, #Barco, #Bioracer, #Brazilië, #Desso, #EVS, #export, #Jansen-Fritsen, #NEP Belgium, #Olympische spelen, #Philips Lighting, #PRG, #Rio 2016, #Schréder

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Gabriel Heusi/Brasil2016.gov.br )

ENGINEERINGNET.BE - Technologiefederatie Agoria meldt dat er negen Belgische bedrijven betrokken zijn bij de organisatie van de Olympische Spelen in Rio. De bedrijven zijn Barco, Bioracer, Desso, EVS, Jansen-Fritsen, NEP Belgium, Philips Lighting Belux, PRG en Schréder.

Ons land zakt naar Brazilië af met een uitgebreide sportieve en economische delegatie. Het organisatiecomité doet immers beroep op negen bedrijven uit ons land voor projecten in mediatechnologie, infrastructuur, verlichting en sportuitrusting.

Peter Demuynck van Agoria: “Een mooi resultaat, want het Olympische minimum ligt altijd een stuk hoger bij verre exportbestemmingen. De Olympische Spelen zijn een prachtige internationale vitrine voor deze bedrijven.”

De Sports Technology Club van Agoria en zijn lidbedrijven waren reeds in een vroeg stadium actief om contacten te leggen met de organisatiecomités van het WK Voetbal 2014 en die van de Olympische Spelen in Rio in 2016.

De eerste contacten dateren al van 2009. In 2010 werd een ‘memorandum of understanding’ ondertekend met het organisatiecomité.


(bron: Agoria)

Wie doet wat?

  1. Barco

zorgt voor de videoschermen en controlekamers

  • PRG zorgt voor ‘Venues’ technologie en ‘hospitality’ projecten
  • EVS (Seraing) levert de uitrusting voor de live en near-live productie-infrastructuur van het event met inbegrip van de video production servers, live replays, slow-motion, on-the-fly editing oplossingen, centraal media-archief en geavanceerd content management.
  • NEP Belgium (het vroegere Outside Broadcast) uit Rotselaar levert dan weer 2 grote regiewagens met een 60-tal cameras voor de openings- en sluitingsceremonie in Rio de Janeiro.
  • Jansen-Fritsen (Temse) levert alle toestellen voor de artistieke gymnastiekcompetitie.
  • Schréder installeerde de verlichting voor de gymnastiekcompetitie en voorzag het Olympisch park en de buitenzones van het Maracanastadion van verlichting.
  • Philips Lighting Belux (Turnhout) voorzag onder meer de LED-verlichting van het Maracanastadion zelf.
  • Desso legde het hybride natuurgrasveld in het stadion van de Corinthians in Sao Paolo aan waar het Olympisch voetbaltornooi plaats vindt.
  • Bioracer levert materiaal voor België (wielrennen op de weg, MTB, BMX, piste, triatlon en kano), Duitsland (wielrennen op de weg, MTB, BMX en piste), Nederland (idem), Rusland (idem), Wit-Rusland (Idem), Zuid-Korea (Piste), Griekenland (wielrennen op de weg en piste) en Luxemburg (wielrennen op de weg en piste).

  • Op de foto: het Olympisch BMX-centre