Nederlandse Evenementenhal komt in handen van Brusselse Artexis Easyfairs

Brusselse vakbeursinrichter neemt Nederlandse Evenementenhal over van H2 Equity Partners en ABN Amro Participaties en vergroot portfolio in één klap met 78 B2B-evenementen.

Trefwoorden: #artexis, #artexis easyfairs, #easyfairs, #evenement, #evenementenhal, #event, #Hennie van der Most, #vakbeurs, #vakbeurzen

Lees verder

Techniek

( Foto: Easyfairs, Eric Everard, © David Plas )

ENGINEERINGNET - Artexis Easyfairs, de Belgische inrichter van events, voegt drie beurslocaties toe aan zijn portfolio. Artexis, dat binnen de Brusselse groep instaat voor het beheer van alle expohallen, was al eigenaar van beursgebouwen in - onder meer - Gent, Antwerpen en Mechelen, en krijgt via de overname ook die van Hardenberg en Gorinchem in handen.

Door de overname groeit Artexis Easyfairs alvast uit tot een speler van wereldformaat in zijn sector. In totaal beheert de groep nu 11 eventlocaties in de Benelux en de Noorse regio's. Daarnaast staat Easyfairs, binnen de groep de tak die de events en beurzen organiseert, na de overname voor niet minder dan 200 evenementen in 19 landen waarvan er 78 voor het conto van Evenementhal komen.

In totaal werken er na de aankoop van de Nederlandse organisatie bij het Belgische bedrijf meer dan 700 mensen, die in het boekjaar 2016-2017 naar verwachting een omzet van meer dan 167 miljoen zullen genereren.

Volgens CEO Eric Everard sluit het zakenmodel van Evenementenhal perfect aan bij dat van zijn bedrijf: "Ook zij combineren de organisatie van evenementen met het beheer van locaties en ook hun events zijn gebaseerd op een all-in concept waardoor grote én kleine bedrijven op een betaalbare manier deel kunnen nemen aan vakbeurzen en events”.

Het gaat bovendien - net zoals bij Easyfairs - hoofdzakelijk om B2B-vakbeurzen in sectoren zoals land- en tuinbouw, transport & logistiek, scheepvaart, bouw en constructie en de automobielsector.


ACHTERGROND
In 1994 bouwt oprichter Hennie van der Most een tapijtenhal om tot evenementenhal. De eerste landbouwbeurs vindt plaats in 1996 en dit is het begin van de bouw aan een onderneming die nu drie hallen kent: Hardenberg, Gorinchem en Venray. In mei 2008 vindt er een management buy-out plaats. H2 Equity en ABN Amro Participaties nemen een meerderheidsbelang in Evenementenhal Holding BV. van der Most geniet sinds 1 januari 2013 van een welverdiende pensioen.