Energiespecialist Erwin Van Laethem wordt nieuwe CEO Van de Velde

Lingeriegroep Van de Velde heeft Erwin Van Laethem (52) aangetrokken als nieuwe CEO. Hij volgt er Ignace Van Doorselaere, die het textielbedrijf meer dan tien jaar leidde.

Trefwoorden: #Energiespecialist, #Erwin Van Laethem, #Essent, #lingerie, #Van de Velde

Lees verder

HR

( Foto: screen YouTube - Essent )

ENGINEERINGNET.BE - Erwin Van Laethem zal op 1 september bij Van de Velde starten. Na een inwerkperiode zal hij ten laatste op 1 januari 2017 het mandaat van Van Doorselaere overnemen.

De nieuwe CEO is afkomstig uit Dilbeek en opgeleid tot burgerlijk ingenieur en MBA. Van 2009 tot 2015 maakte hij deel uit van de Raad van Bestuur van het Nederlandse energiebedrijf Essent, waarvan drie jaar als CEO. Hij transformeerde Essent tot de onbetwiste leider in de Nederlandse energiemarkt, met gedifferentieerde merken, klantengroei en externe erkenning met een aantal prestigieuze prijzen.

Daarnaast was hij sinds 2014 chief innovation officer bij de Duitse RWE Groep, waarvan Essent deel uitmaakt. Hij leidde de ontwikkeling van nieuwe digitale business modellen samen met internationale partners en zette innovatie-vestigingen op in Berlijn, San Francisco en Tel Aviv.


ACHTERGROND
Voordat Van Laethem in 2006 bij Essent kwam als CEO België, bekleedde hij verschillende internationale executive posities bij Shell in retail, supply chain, mergers & acquisitions, market entry en strategieontwikkeling.