• 02/08/2016

Innovatieve kleine stootdempers MAXIMACE optimaliseren productie petflessen

ACE heeft voor de productie van petflessen een volledig nieuw type kleine stootdemper ontwikkeld. De MAXIMACE serie biedt nieuwe mogelijkheden binnen de petflesproductie.

Trefwoorden: #ACE Stoßdämpfer, #MAXIMACE, #productie petflessen, #stootdempers

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - Dankzij MAXIMACE presteren pneumatisch aangedreven constructies beter en wordt de productie verhoogd, zonder dat er extra slijtage ontstaat.

In het productieproces spelen de dempertypes PET27EUM in verschillende hardheden (1-4) een belangrijke rol bij zowel de demping van de stretch rod als bij het afremmen van kinetische energie bij het sluiten van de matrijs.

Dankzij de nieuwe stootdemperhuizen van aluminium is, in vergelijking met eerdere oplossingen, een betere warmteafvoer mogelijk. Bovendien zijn ze uitgerust met verbeterde afdichtingen en geschikt voor temperaturen tot circa 107 °C.

Dankzij de combinatie van verchroomde zuigerstangen, geharde drukhulzen met smooropeningen en speciale membraanreservoirs hebben ze een levensduur van meer dan 20 miljoen slagen. Dit resultaat kan zowel bij standaard als getunede blaasmachines worden bereikt. ACE kan bogen op decennialange ervaring in de vervaardiging van industriële stootdempers, die in de loop der jaren steeds weer zijn geoptimaliseerd.

Bij een totaalgewicht van 0,2 kg schieten de zuigers van de dempers, met behulp van een robuuste veer, in slechts 0,1 sec weer in hun oorspronkelijke positie terug. Deze snellere cyclustijden worden ook bereikt door toepassing van het membraanreservoir, waardoor de demper langer meegaat.

De combinatie van nieuwe materialen en de uitgekiende interne constructie van de stootdemper zorgt voor een hogere energieopname. Verminderde terugslagkrachten en een verhoogde levensduur leiden tot minder belaste machines en hiermee tot verminderde uitval.

De nieuwe toepassing is zeer geschikt als vervangende oplossing, omdat technici aan de kleurcode op de buitenkant kunnen zien, welke demper bij de stretch rod en welke bij het sluiten van de matrijs moet worden gemonteerd.
ACE Stoßdämpfer biedt met MAXIMACE enerzijds de optie voor tuning bij het vervaardigen van petflessen en anderzijds breidt het bedrijf uit Langenfeld zijn omvangrijke aanbod nog verder uit.


Voor meer informatie
ACE Stoßdämpfer GmbH, Benelux
Maasstraat 24 - NL-6241DJ Bunde
r-kueppers@ace-int.eu - www.ace-ace.deBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.