Vlaamse werkloosheid al volledig jaar onafgebroken in dalende lijn

De werkloosheid daalt in Vlaanderen al 12 maanden op rij. Eind juli waren er nog 238.093 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 7.320 of 3% minder dan vorig jaar.

Trefwoorden: #Muyters, #Philippe Muyters, #werkloosheid, #werkzoekenden

Lees verder

HR

( Foto: 3M )

ENGINEERINGNET.BE - Het aantal werkzoekenden gaat al sinds augustus 2015 in dalende lijn. Vanaf januari van dit jaar versnelde de afname zelfs tot -3 à -4%.

Eind juli ging het om 238.093 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 7.320 of 3% minder dan eind juli van vorig jaar. Binnen de groep van werkzoekenden vormen de werkzoekenden met een werkloosheidsuitkering (162.846) de grootste groep. Zij dalen met 8,8% ten opzichte van een jaar geleden.

In elke leeftijdscategorie is sprake van een daling. De jeugdwerkloosheid (-25 jaar) daalt met 2,4%, de middenleeftijdsgroep (25-50 jaar) met 3,6% en bij 50-plussers zien we een daling van 2,3%. Van alle provincies scoren West-Vlaanderen en Limburg het best met respectievelijk -5,6% en -6,2%.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “Deze statistieken zijn een hoopvol signaal van een stilaan gezonde arbeidsmarkt. De maatregelen die onze economie zuurstof geven en de doorgedreven focus om het juiste talent op de juiste plek te krijgen, werpen hun vruchten af."

"Met de vereenvoudigingen in het Vlaamse doelgroepenbeleid, die van start ging op 1 juli, bieden we bovendien maximaal aan de mensen die het echt nodig hebben. Deze cijfers bevestigen dat we de juiste weg zijn ingeslagen.”