ENGIE en Powerdale gaan publieke laadpalen in Luxemburg leveren

Het consortium tussen ENGIE Cofely Luxemburg en Powerdale werd gekozen om 800 publieke laadpalen voor elektrische voertuigen op het Luxemburgse grondgebied te leveren.

Trefwoorden: #elektrische wagen, #ENGIE, #Groothertogdom Luxemburg, #laadpaal, #opladen, #Powerdale

Lees verder

Techniek

( Foto: ENGIE/Powerdale )

ENGINEERINGNET.BE - Het consortium werd geselecteerd na een Europese openbare aanbesteding door de 5 distributienetbeheerders in het Groothertogdom Luxemburg (Creos, Sudstroum, Electris, Ville d’Ettelbruck en Ville de Diekirch).

De 800 publieke laadpalen zullen over een periode van 4 jaar geïnstalleerd worden (2017-2020). Voor het consortium hangt aan dit project eveneens een 12-jarig servicecontract voor het beheer van het platform vast.

Powerdale, een bedrijf dat totaaloplossingen ontwikkelt voor elektrische mobiliteit en energiebeheer, zal de elektrische laadpalen en de internetapplicatie om het platform te beheren, verzorgen. ENGIE Cofely Luxemburg zal instaan voor het beheer en het onderhoud van de infrastructuur.

Het gaat om de eerste publieke laadpalen voor elektrische voertuigen die dit consortium in het Groothertogdom Luxemburg zal leveren. Het land telt vandaag al 200 elektrische laadpalen.