TU/e studenten klaar voor 80-daagse wereldreis per elektrische motor

STORM Eindhoven, een team van 23 studenten van de TU/e, gaat vanaf 14 augustus de wereld rond in 80 dagen op hun zelfgebouwde elektrische motoren voor een trip van 26.000 kilometer.

Trefwoorden: #elektrische motor, #reis rond de wereld, #STORM team, #TU/e

Lees verder

research

( Foto: © Bart van Overbeeke )

ENGINEERINGNET.NL - Na twee jaar voorbereiding beginnen de studenten van STORM Eindhoven aan deze ultieme uitdaging.

De gehele route is tot op de dag precies uitgestippeld en verkend. De reis voert over het noordelijk halfrond, beginnend in Europa en via Centraal-Azië en Noord-Amerika weer eindigend in Eindhoven op 2 november.

Het team zal rijden op twee elektrische toermotoren die in hun ogen het toonbeeld zijn van hoe elektrisch vervoer zou moeten zijn: stil, efficiënt en met voldoende actieradius. De motoren hebben een topsnelheid van 160 km/uur en kunnen 380 kilometer rijden zonder opladen, dankzij het door de studenten zelf ontworpen batterijpakket.

De batterijen, 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie, kunnen bovendien binnen zeven minuten worden vervangen door een volgeladen batterijenpakket.

Elke dag worden de batterijen van de motoren opgeladen via het lokale elektriciteitsnet, bij bedrijven, universiteiten of mensen thuis. Het team neemt ook deel aan talloze lokale evenementen gedurende de reis in de hoop de wereld te overtuigen van de potentie van elektrische mobiliteit.