B&R treedt toe tot IoT-consortium rond Cisco, GE, IBM en Intel

"Wij willen een actievere rol spelen bij de uitvoering van IoT-concepten," stelt Marketing Manager Stefan Schönegger van B&R. Het bedrijf vervoegt een consortium rond Cisco, GE, IBM en Intel

Trefwoorden: #automation, #automatisering, #b&r, #iic, #Industrial Internet, #Industrial Internet Consortium, #internet of things, #iot, #OPC, #OPC ua, #time Sensitive Networking

Lees verder

Techniek

( Foto: B&R, Stefan Schönegger )

ENGINEERINGNET - B&R Industriële Automatisering is toegetreden tot het Industrial Internet Consortium. Dit consortium - het 'IIC' - verdedigt op het industriële toneel de stelling dat de toekomst van het IoT en Industrie 4.0 moeten gebaseerd worden op een gemeenschappelijke architectuur en open standaarden.

Dat is niet vanzelfsprekend, want de ervaring leert telkens weer dat de grote marktspelers het laken naar zich toe trachten te trekken om van hun eigen architectuur de wereldwijde facto standaard te maken. In dit geval vervoegt B&R een groepering rond de vier IIC-oprichters Cisco, GE, IBM en Intel.

"De grenzen tussen internet en automatiseringstechnologieën zullen in de komende jaren steeds verder vervagen," vertelt Stefan Schönegger. "Wij maken van deze aanpak al enige tijd in onze eigen productiefaciliteiten gebruik en we willen onze ervaring graag delen met de werkgroepen van het IIC."

B&R gaat naar verluidt alvast deelnemen aan de IIC "Time Sensitive Networking” testomgeving, waarbij de combinatie van TSN met OPC UA in een industriële omgeving voor de eerste keer getest wordt.

TSN is een uitbreiding van de IEEE 802.1 Ethernet-standaard die ervoor moet zorgen dat OPC UA real-time mogelijkheden krijgt. Dit opent de mogelijkheid voor rechtstreekse communicatie vanaf de sensorlaag naar de ERP-laag.