Lemon Companies brengt intelligent afvalbeheer-systeem op de markt

Het jonge technologiebedrijf Lemon Companies lanceert Slimbak, een intelligent afvalbeheersysteem om de verwerking van de miljoenen tonnen afval sneller te laten verlopen.

Trefwoorden: #afval, #afvalbeheersing, #afvalverwerking, #ICT, #Lemon Companies, #LoRa, #Slimbak

Lees verder

Techniek

( Foto: Lemon Companies )

ENGINEERINGNET.BE - Het verzamelen, verwerken en recycleren van afval is big business. Er wordt een enorme hoeveelheid aan capaciteit en potentieel letterlijk in de vuilbak gesmeten.

Met Slimbak wil Lemon Companies steden en gemeenten helpen om een efficiënter afvalbeleid voeren. Vandaag worden openbare vuilbakken één per één leeggemaakt op vaste tijdstippen, ongeacht de vullingsgraad. Gemeentelijke afvalophaalrondes zijn meestal niet afgestemd op de behoeften.

Dit nieuwe systeem omvat meerdere sensoren en een centraal user interface dat data uit deze sensoren verzamelt en overzichtelijk structureert. De sensoren meten de vullingsgraad van elke vuilbak apart en versturen die informatie via het lokale LoRa (nieuwe radiotechnologie ontwikkeld voor IoT) netwerk naar de interface.

De centrale interface gaat na welke vuilbakken leeggemaakt moeten worden en plant automatisch de meest efficiënte afvalronde. Aan de hand van statistieken legt de centrale interface ook gedragspatronen in bepaalde buurten bloot.

De uitgespaarde tijd en geld kunnen steden en gemeenten in meer zinvolle projecten investeren.