Europa’s eerste reuzenrad boven zee geopend op De Pier in Scheveningen

Ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV stond in voor de technische uitwerking. Bij de berekening van de constructie werd rekening gehouden met de meest extreme weersomstandigheden.

Trefwoorden: #De Pier, #reuzenrad, #Royal HaskoningDHV, #Scheveningen, #Skyview Attractions

Lees verder

Techniek

( Foto: Skyview Attractions )

ENGINEERINGNET.NL - Het reuzenrad op De Pier draait zijn eerste rondjes. Hiermee is Den Haag een toeristische topattractie rijker. Het ruim veertig meter hoge reuzenrad telt 36 gesloten gondels met airco waaronder één vip-gondel die is voorzien van een glazen bodem.

Alle gondels beschikken over luxe zitjes en bieden stuk voor stuk ruimte aan maximaal zes personen. Vanuit het reuzenrad hebben bezoekers een panoramisch uitzicht over zee, strand en de skyline van Den Haag.

Voor deze ervaring betalen volwassenen 9 euro en kinderen tot 12 jaar 7 euro. Een ritje in het reuzenrad duurt gemiddeld 20 minuten. Lunchen, dineren of een high tea op grote hoogte boven zee behoren binnenkort ook tot de mogelijkheden.

Skyview Attractions is verantwoordelijk voor de realisatie van het zogenaamde 'Dinnerwheel' dat door het Limburgse bedrijf Dutch Wheels - onderdeel van Vekoma - is ontwikkeld. De Pier is sinds 18 juli 2015 weer open voor het publiek, nadat KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep deze in oktober 2014 kochten.

De vernieuwde Pier is inmiddels ingericht als boulevard, met een eigentijds en hoogwaardig aanbod van 'streetfood', restaurants, bars, terrassen en winkels. Op De Pier zijn daarnaast het hele jaar door festivals, culturele festiviteiten, markten, middagen voor kinderen, educatieve activiteiten en muzikale optredens.