Eerste Nederlandse starter geselecteerd voor programma in Silicon Valley

Er zijn achttien Europese bedrijven geselecteerd voor de tweede editie van 'Startup Europe Comes to Silicon Valley' (SEC2SV), waaronder het Nederlandse bedrijf SciSports.

Trefwoorden: #SciSports, #SEC2SV, #Silicon Valley, #startup, #Startup Europe Comes to Silicon Valley, #UTwente

Lees verder

Techniek

( Foto: SciSports )

ENGINEERINGNET.NL - De SEC2SV is het beste programma voor Europese startende of opschalende bedrijven om in de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen. Dit programma brengt jonge innovatieve ondernemingen in contact met Amerikaanse bedrijven voor hulp bij de verkoop, de financiering of voor samenwerking.

Dit is de tweede editie van SE2SV en SciSports is de eerste Nederlandse starter die is geselecteerd voor dit prestigieuze evenement. Het bedrijf is opgericht in 2012 als spin-off van de UT Twente. Het helpt professionele voetbalorganisaties met het begrijpelijk en inzichtelijk maken van data.

Via data-intelligentie kunnen clubs onder meer op een wetenschappelijke manier de juiste spelers scouten of de prestaties van huidige spelers nauwkeurig analyseren. SciSports heeft een groot aantal Eredivisieclubs als klant en is in zeven landen actief.

Giels Brouwer, oprichter en CEO van SciSports: “Met onze dienst BallJames zijn we de eerste ter wereld die realtime 3D data kunnen genereren uit videobeelden van voetbalwedstrijden. Silicon Valley is op dit gebied de plek om te leren van de besten ter wereld. We hopen dan ook nieuwe partners te vinden die ons kunnen helpen met internationale uitbreiding en zoeken partners met expertise in deep learning, computer vision, sports analytics of media.”

In Silicon Valley gevestigde partner organisaties hebben kandidaten voorgesteld voor dit programma. De finale selectie komt van een groep investeerders bestaande uit Startup Europe Partnership en Amerikaanse investeerders.

Andere starters die meedoen zijn Awingu (België), Etix Everywhere (Luxemburg), Firstbeat (Finland), Negentis (Italië) en Gleechi (Zweden).

De CEO’s van de achttien geselecteerde technologiebedrijven zijn een week lang uitgenodigd in San Francisco om hun verhaal te presenteren, mensen te ontmoeten en bedrijven als Google, Microsoft en Pinterest te bezoeken. De week begint op 12 september met de European Innovation Day.

Marco Marinucci, CEO van Mind the Bridge, die samen met EIT Digital de SE2SV organiseert, verwacht weer een goede opbrengst. “We hebben vorig jaar al indrukwekkende resultaten gezien. De Spaanse JobandTalent heeft bijvoorbeeld 42 miljoen dollar opgehaald en Mosaicoon uit Italië 8 miljoen. Ik verwacht van de delegatie van dit jaar iets soortgelijks.”