Vanaf september hinder op ring Antwerpen (R1) richting Nederland - verkeer

Vanaf maandag 5 september start het AWV met het vernieuwen van de voegvullingen van de Antwerpse ring in de richting van Nederland. De werken worden 's nachts uitgevoerd.

Trefwoorden: #Agentschap Wegen & Verkeer, #Antwerpse Ring, #AWV, #R1, #verkeer, #wegenwerken, #werken

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De werken worden in verschillende fases uitgevoerd. Ze starten ter hoogte van de Kennedytunnel en schuiven geleidelijk aan op naar het complex Deurne.

De rijstroken van de Antwerpse ring bestaan uit doorgaand gewapend beton. Tussen de verschillende stroken doorlopend gewapend beton zit een langsvoeg die het krimpen en uitzetten van het beton opvangt.

De voegvulling in deze voegen moet nu vervangen worden om de waterdichting en de duurzaamheid van het wegdek te garanderen. Dit jaar pakt AWV de ring in de richting van Nederland aan tussen de Kennedytunnel tot net voorbij de afrit van Deurne. Volgend jaar wordt hetzelfde gedaan in de tegenovergestelde richting.

Er zal twee maanden lang 's nacht gewerkt worden aan de Antwerpse ring. Op- en afritten worden zoveel mogelijk opengehouden en enkel afgesloten als de werken zich ter hoogte van die op-of afrit bevinden.

De werf wordt onderverdeeld in 7 verschillende zones die telkens bestaan uit 2 deelfases (A en B). Aan één zone zal meestal verschillende nachten gewerkt worden. Als in de zone(s) waar gewerkt op- of afritten vervat zitten, worden die tijdens de nacht afgesloten.

Gezien de werken sterk weersafhankelijk zijn is het niet mogelijk een vaste timing op de afwerking van iedere zone te plakken.


(illustratie: publicdomainvectors.org)