West-Vlaamse Mol Cy mag trucks en trailers voor olievelden bouwen (+video)

Voertuigcontructeur Mol CY in Staden haalt bestellingen van Enaflor en Oil India binnen voor bouw van 48 reuzentrucks en 82 trailers voor olievelden in Sahara en India.

Trefwoorden: #eneflor, #mol cy, #oil india, #olieveld, #trailer, #truck, #vuilniswagen

Lees verder

Techniek

( Foto: Vimeo / Mol Cy )

ENGINEERINGNET.BE - De bestellingen van Enaflor en Oil India zijn voor trucks en trailers die zullen ingezet worden voor het transport van boortorens op olievelden. Ze zijn 6x6 aangedreven, hebben een lang en breed platform bovenop het sterke chassis en zijn uitgerust met een sterke lier opgesteld achter de rug van de stuurhut.

Een bijzondere eis aan deze trucks is hun capaciteit om in tropische omstandigheden te werken. Ook bij temperaturen boven 50°C kan er verder naar olie geboord worden.

De eerste voertuigen zullen naar verluidt geleverd worden vanaf het eerste kwartaal 2017 en de productie loopt over een periode van 30 maanden. De overeenkomsten hebben een contractwaarde van ruim 25 miljoen euro.

Alle voertuigen zullen gebouwd worden in de werkplaatsen van Staden, West-Vlaanderen. Deze orders komen bovenop het al goed gevuld orderboek. Daarom wordt er 4000m² hallen bijgebouwd en wordt er actief gezocht naar extra werknemers, voornamelijk lassers en monteurs.


ACHTERGROND
Het West-Vlaamse Mol CY is een onafhankelijk familiebedrijf dat trucks, trailers en vuilniswagens construeert. De productie vindt plaats in Staden en bij ITK in Kachtem, eveneens een bedrijf van de Mol-groep, samen goed voor een 400-tal medewerkers.