Aluminiumproducent Aleris in Duffel krijgt Chinese eigenaar

Amerikaanse aluminiumgroep wordt overgenomen door Chinese Zhongwang voor 2,33 miljard dollar. Aleris heeft een fabriek in Duffel, die produceert voor de voertuigsector.

Trefwoorden: #aleris, #aluminium, #duffel, #extrusie, #overname, #Sean Stack, #Zhongwang

Lees verder

Techniek

( Foto: Aleris )

ENGINEERINGNET.BE - Aleris laat weten een overnameakkoord bereikt te hebben met Zhongwang USA LLC, een investeringmaatschappij die via zijn oprichter Liu Zhongwang een van de grootste extrusiebedrijven voor aluminiumproducten ter wereld in portefeuille heeft: China Zhongwang.

Via de strategische overname verwerft Liu in één klap een sterke positie in de VS, een marktaandeel dat nog groter zal worden van zodra het grote uitbreidingsproject van Aleris in Kentucky operationeel wordt. Via deze bijkomende productiecapaciteit wil de groep naar eigen zeggen "inspelen op de groeiende vraag naar aluminium van de Noord-Amerikaanse auto-industrie".

Sean Stack, president-directeur en CEO van Aleris: "We verwachten dat de overgang voor onze medewerkers en klanten ongemerkt zal verlopen, en dat de nieuwe strategische aandeelhouder ons meer financiële armslag zal geven om op de behoeften van onze klanten in de toekomst te anticiperen en in te spelen.”

Liu van zijn kant benadrukt in een mededeling het belang van het grote investeringsproject van Aleris in Kentucky voor zijn groeistrategie: "Nu het bedrijf de laatste fase ingaat van het dit project, geloof ik dat Aleris goed in staat is om te profiteren van de stijgende vraag die we wereldwijd zien. Alle strategische groeiprojecten worden overigens voortgezet."

Aleris mag zijn naam behouden en als een onafhankelijke entiteit opereren. Ook het managementeam blijft voltallig in functie. In België heeft de onderneming een productievestiging in Duffel, waar een duizendtal personen werken.

De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017, na de gebruikelijke goedkeuringen en voorwaarden, worden afgesloten.