Ruime verdubbeling aantal laadpunten in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht

Het aantal laadpunten voor elektrisch vervoer wordt in deze provincies meer dan verdubbeld, en gaat van 2.000 laadpunten naar 4.400 laadpunten.

Trefwoorden: #elektrisch vervoer, #Flevoland, #laadpunten, #Metropool Regio Amsterdam-Elektrisch, #MRA-E, #Noord-Holland, #Utrecht

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot website laadpaal.mrae.nl )

ENGINEERINGNET.NL - Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland hebben ingestemd met het plaatsen van 2.400 nieuwe laadpunten. Hiermee wordt voldaan aan de grote vraag naar publieke laadpunten voor elektrisch vervoer.

Op dit moment zijn er in de regio ongeveer 2.000 laadpunten operationeel. De laadpunten worden verdeeld over de provincies Noord Holland, Flevoland en Utrecht vanuit het gezamenlijke project Metropool Regio Amsterdam-Elektrisch (MRA-E).

De vraag naar publieke laadpunten is onverminderd groot en daarom is er in februari 2016 gestart met een nieuwe aanbesteding. De aanbesteding is succesvol afgerond, waardoor de laadpunten nu geplaatst kunnen gaan worden.

Het gaat hierbij om een paal met twee laadpunten. Door de groeiende markt van elektrisch vervoer en de gezamenlijke aanbesteding voor de 3 provincies, heeft het projectbureau MRA-E een gunstige prijs voor de aanleg gerealiseerd. Hierdoor kunnen met het eerder gereserveerde budget veel meer laadpunten worden gebouwd.

Elektrische rijders kunnen via de website www.laadpaal.mrae.nl een verzoek indienen voor het plaatsen van een laadpaal in hun buurt.

MRA-Elektrisch is in 2012 gestart als project om elektrisch vervoer in de gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam te stimuleren. Inmiddels is het projectgebied uitgebreid naar heel Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

De gemeente Amsterdam en Utrecht hebben een eigen programma op gebied van elektrisch vervoer waarbij afstemming plaatsvindt met MRA-Elektrisch. MRA-E realiseert oplaadinfrastructuur, stimuleert elektrisch rijden en zorgt voor kennisdeling in Nederland. Samenwerken tussen markt en overheid staat daarbij centraal.