Vergeet niet in te schrijven voor de Vlaamse Scriptieprijs

Afgestudeerde studenten die willen deelnemen aan Vlaamse Scriptieprijs, kunnen zich nog tot 2 oktober inschrijven. Engineeringnet steunt de prijs, die onder meer STEM-eindwerken bekroont.

Trefwoorden: #afgestudeerd, #Agoria, #eindwerk, #ingenieurs, #scriptie, #Vlaamse Scriptieprijs

Lees verder

Opleiding

( Foto: Scriptieprijs )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de vijftiende maal gaat de Vlaamse Scriptieprijs op zoek naar de beste bachelor- en masterproeven van Vlaanderen.

De wedstrijd daagt studenten uit om hun stevig eindwerk te vertalen naar een kort, populariserend artikel op maat van het grote publiek . De wedstrijd staat open voor inzendingen uit alle technische en wetenschapsdomeinen. De hoofdprijs is goed voor 2.500 euro.

Focus op STEM
Via de uitreiking van deelprijzen is er ook bijzondere aandacht voor eindwerken uit de zogenaamde STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering & Mathematics). Zo gaat het populairwetenschappelijke maandblad EOS op zoek naar de beste scriptie in de exacte wetenschappen, goed voor de nieuwste iPhone en een publicatie in Eos-magazine.

Technologiefederatie Agoria Vlaanderen bekroont van haar kant de auteur van het beste technologische eindwerk met een cheque van 500 euro en een opleiding aan de prestigieuze Vlerick Business School.

Wie aan het eind van de rit in de prijzen valt, raakt bekend op de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs die dit jaar in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel op 20 december in het stadhuis van Brussel wordt georganiseerd.


(Arnaud Zonderman)