FrieslandCampina in Balkbrug schakelt over op groene stoom

FrieslandCampina gaat voor zijn kaasproductie-locatie in Balkbrug overschakelen op groene “stoom” die wordt opgewekt via de verbranding van houtsnippers.

Trefwoorden: #bio-verbrandingsinstallatie, #Brouwer, #FrieslandCampina, #groene stoom, #kaasproductie, #verbranding van houtsnippers

Lees verder

Techniek

( Foto: FrieslandCampina )

ENGINEERINGNET.NL - Om dat te realiseren, start de firma Brouwer Bio Centrale in de loop deze maand met de bouw van een bio-verbrandingsinstallatie.

Deze firma is gespecialiseerd in het onderhouden van het groen langs de Duitse autosnelwegen. Uit deze projecten komen veel houtsnippers vrij die als brandstof kunnen dienen voor de bioinstallatie. Deze installatie voldoet aan de strengste milieueisen. Onder andere door middel van filters is de lucht uit de schoorsteen zuiver schoon.

De centrale komt op het industrieterrein Katingerveld in Balkbrug en ligt naast het FrieslandCampina kaasproductiebedrijf.

De installatie zal jaarlijks circa 55.000 ton bio-stoom gaan leveren aan deze productielocatie en vervangt daarmee 5.5 miljoen kuub aardgas.

Als alles volgens planning verloopt za de centrale eind 2017 in bedrijf zijn.