• 06/09/2016

Inspiratie uit Kopenhagen voor Antwerps waterplan - vacatures

De hevige regenval van het afgelopen voorjaar bewees het. Antwerpen heeft een waterplan nodig, een globale visie over watergebruik in de stad.

Trefwoorden: #adviseur waterprojecten, #Stad Antwerpen, #vacature

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Om ervaring en expertise op te doen, trokken Michel en Griet van Stads­ontwik­keling Antwerpen naar Kopenhagen. Hun inspiratie willen ze integreren in het Antwerpse waterplan. 

Griet: “We moeten rekening houden met een veranderd klimaat. Het staat nu al vast dat het in de toekomst heviger zal regenen. Tijd dus voor een globaal waterplan voor de stad, voor slimme investeringen die Antwerpen in de toekomst beter beschermen tegen wateroverlast.”

“Van verharde grijze stad naar blauwgroene stad met veel natuur en water”

Michel: “Kopenhagen zorgt voor de afvoer van hemelwater via grote ondergrondse afvoerbuizen, én tegelijk houden ze water bovengronds vast via tijdelijke waterpartijen en meer groen in de stad.”

Griet: “Ook voor Antwerpen ligt de oplossing in zo’n geïntegreerde aanpak, in oog voor de kleinste details en voor een optimale verdere ontwikkeling van de stad.”

Net zoals deze biedt Antwerpen vele andere mooie projecten voor ingenieurs die hun steentje willen bijdragen aan de grootste en mooiste stad van Vlaanderen.
Meer informatie hierover vind je op www.antwerpen.be/jobs.

Meer info:
Michel Gerits is projectleider waterplan bij Stadsontwikkeling, Ontwerp en Uitvoering Publiek Domein.

Griet Lambrechts is projectleider klimaatadaptatie bij Stadsontwikkeling, Energie en Milieu Antwerpen.