Innovatieprijs Bronzen Sikkel 2016 voor Nutriflow van Veenhuis Machines

De vakjury heeft unaniem de innovatieprijs Bronzen Sikkel op Agro Techniek Holland toegekend aan Nutriflow (precisie bemesting voor vloeibare organische mest) van Veenhuis Machines.

Trefwoorden: #Agro Techniek Holland, #Bronzen Sikkel 2016, #Duport, #Innovado, #Innovatieprijs, #Nutriflow, #Nutrishot Precisiebemester, #Schuitemaker Machines, #Veenhuis Machines

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agro Techniek Holland )

ENGINEERINGNET.NL - De innovatieprijs is uitgereikt op de eerste dag van AgroTechniek Holland in Biddinghuizen, het grootste agro-evenement van Nederland.

Op die vakbeurs lanceren ruim 250 fabrikanten, importeurs en dealers met ruim 500 merken talrijke innovaties op het gebied van trekkers, machines, apparatuur, melktechniek en stalinrichting. De vakjury bekeek ruim 80 innovatieve inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector.

De jury kende een tweede prijs toe aan Innovado van Schuitemaker Machines. Dit is een praktijkrijp totaalsysteem dat autonoom van kuil tot voerhek opereert en vernieuwend is qua mengmethode, mengkuip en hogere veiligheid voor mens en dier.

De derde prijs was voor Duport met de Nutrishot Precisiebemester voor het nauwkeurig toedienen van meststoffen in open teelten, in de rij direct bij het gewas waarbij middels sensortechnologie de dosis per gewas bepaald kan worden.


De vakjuryleden:
Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek), Frits Huiden (Reed Business/TREKKER en Boerderij), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Hessel Doornbos (Agrio/AgraPower/trekkerweb.nl) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst).