Barry Callebaut neemt chocoladefabriek Mondelēz International in Halle over

De Barry Callebaut Group heeft de intentie aangekondigd om de chocoladefabriek van Mondelez International in Halle over te nemen en te integreren in zijn productienetwerk.

Trefwoorden: #Barry Callebaut, #chocolade, #chocoladefabriek, #Mondelēz International, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: Barry Callebaut Group )

ENGINEERINGNET.BE - Tegelijkertijd zou Mondelez International een overeenkomst sluiten met Barry Callebaut voor de bijkomende levering van 30.000 ton vloeibare chocolade per jaar.

Bepaalde consumentenproducten die vandaag in Halle worden geproduceerd voor Mondelez International, zouden door Barry Callebaut worden geproduceerd onder een dienstenovereenkomst.

CEO Antoine de Saint-Affrique: “Het is voor ons een uitstekende opportuniteit om onze positie als wereldwijde strategische leverancier voor Mondelez International te versterken. Bovendien laat het ons toe om onze productiecapaciteit op te trekken voor Belgische kwaliteitschocolade. Deze overeenkomst toont aan dat wij in België blijven investeren.”

Naar verwachting zal de transactie afgerond zijn tegen eind december 2016, na het beëindigen van het consultatieprocess met de ondernemingsraad De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke overdrachtsvoorwaarden.

Beide partijen zijn overeengekomen om geen financiële details bekend te maken rondom de overname.