• 22/09/2016

ifm electronic demonstreert O3D en O3M Smart Sensors met ToF

Tijdens Hannover Messe demonsteerde ifm zijn technologie met VR-camera al aan president Obama en kanselier Merkel. De eerste producten met de bewuste technologie zijn intussen op de markt.

Trefwoorden: #Hannover Messe, #ifm electronic, #Merkel, #O3D Smart Sensors, #O3M Smart Sensors, #Obama, #ToF, #virtual reality

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Michael Marhofer, CEO en bestuursmanager van ifm electronic, en Bernd Buxbaum van pmd technologies, een zusterbedrijf van ifm electronic, mochten de voorbije Hannover Messe de Amerikaanse president en de Duitse kanselier op hun stand verwelkomen.

Het bezoek van de staatshoofden ging gepaard met een demonstratie van een vooruitstrevende technologie voor zowel industriële als mobiele toepassingen.

Toen president Obama door de camera keek en zijn handen voor de lens bewoog, herkende het minitoestel zijn handbewegingen in 3D. "Het was een eer om president Obama en kanselier Merkel te ontvangen en hen de pmd-technologie te laten ontdekken. Het enthousiasme is nog steeds te voelen in de gangen van ifm", aldus beide managers.

De bewuste 3D-technologie komt thans naar de markt in de vorm van twee nieuwe producten bij ifm: de O3D Smart Sensor voor industriële automatisering en de O3M Smart Sensor voor mobiele machines.

De O3D Smart Sensor voor industriële automatisering gebruikt de innovatieve pmd Time of Flight techniek om snel en precies de afstand van 23.232 punten in zijn gezichtsveld te meten. Iedere meting wordt simultaan gedetecteerd en is onmiddellijk beschikbaar in een volledig gekalibreerde 3D puntenwolk, die kan verstuurd worden naar een PC of controller via Ethernet. ifm's 3D Smart Sensor heeft twee “voorgeprogrammeerde" apps: case completeness and box dimensioning.
Meer info over de O3D Smart Sensor

De O3M Smart Sensor voor mobiele machines levert 3-dimensionele beelden van obstakels die moeilijk zichtbaar zijn voor de bestuurder van het voertuig. Voor en/of achteraan het voertuig gemonteerd kan ifms 3D Mobile Smart Sensor de grootte, de afstand, het traject en de snelheid van 20 objecten in zijn gezichtsveld identificeren.
Meer info over de O3M Smart Sensor


Bekijk hier ook een YouTube-video (© ABC News)
over het bezoek van Obama en Merkel:

Meer informatie:
ifm electronic nv
Zuiderlaan 91 b 6 - B-1731 Zellik
Tel. +32 (0)2 481 02 20
info.be@ifm.com - www.ifm.com/benlBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.