Huygens College uit Heerhugowaard wint techniekprijs Tata Steel

600 derdejaarsleerlingen van 20 VMBO-scholen uit Noord-Holland hebben deelgenomen aan de Check de Techniek competitie bij Tata Steel in IJmuiden.

Trefwoorden: #check de Techniek competitie, #Huygens College, #Tata Steel, #techniekprijs

Lees verder

Techniek

( Foto: Tata Steel )

ENGINEERINGNET.NL - De aankomende technici kregen allereerst een rondleiding over de site van het staalbedrijf. Daarna mochten ze hun technische kennis etaleren aan de hand van diverse praktijkopdrachten. Tevens werd hun een aantal technische vraagstukken voorgelegd.

Leerlingen van het Huygens College uit Heerhugowaard hebben de meeste punten verzameld en hebben daarmee dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept. De prijs werd uitgereikt door Jeroen Klumper, manager van de Academy van Tata Steel.

De praktijkworkshops en cases uit de competitie gingen over procestechniek, werktuigbouw en elektrotechniek. Dat zijn ook de drie opleidingen van de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel in Velsen-Noord.

Jaarlijks leggen daar zo'n 120 jongeren de basis voor een carrière in de techniek. In oktober 2016, maar ook in januari en maart 2017, starten weer nieuwe klassen op de Academy.