Ondernemers testen prototypes voor robotisering en digitalisering

Vier proeftuinen in Gelderland en Overijssel hebben samen een bijdrage van 1,9 miljoen euro aan Europese subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van prototypes.

Trefwoorden: #digitalisering, #LNG PITCH4, #prototype, #provincie Gelderland, #provincie Overijssel, #robotisering

Lees verder

nieuws

( Foto: Provincie Gelderland )

ENGINEERINGNET.NL - Het gaat om LNG PITCH4 in Wageningen en het Robotics Experience Center in Almelo, Secure Data Sharing Innovation in Hengelo en The High Tech Factory Plus in Enschede.

Gedeputeerde Michiel Scheffer: 'Innovaties op het gebied van robotisering en digitalisering versterken de concurrentiepositie van Overijsselse en Gelderse bedrijven. In het verleden strandden goede innovaties op het gebrek aan marktacceptatie. Dankzij de proeftuinen kunnen ondernemers de toepasbaarheid van nieuwe producten en prototypes testen in een realistische marktsituatie. Zo maken we samen werk van innovatie.'

Bij Marin in Wageningen gaat de proeftuin 'LNG PITCH4' van start. In deze proeftuin staat het ontwikkelen en testen van tanks voor vloeibaar aardgas/biogas centraal. Deze tanks zijn noodzakelijk voor het veilig en economisch groot- en kleinschalig vervoer van vloeibaar methaan en het gebruik van deze schone brandstof voor binnenvaart en wegtransport.

OP-Oost is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland. OP-Oost zet de middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in op innovatie-stimulering en koolstofarme economie. Het doel is dat meer MKB-bedrijven in Oost-Nederland meer omzet halen uit nieuwe producten.