25 Belgische jongeren nemen deel aan de finale van EuroSkills 2016

EuroSkills is een tweejaarlijkse Europese kampioenschap voor jongeren onder 25 jaar, ter promotie van manuele, technische en technologische beroepen. De finale is in het Zweedse Göteborg.

Trefwoorden: #Euroskills, #Euroskills Göteborg 2016, #Legrand, #Startech’s Days 2016

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE - Het “Belgian Team 2016” wordt vertegenwoordigd door 25 jongeren die met succes slaagden in de preselecties en die op de Startech’s Days 2016 (het Belgisch kampioenschap in maart) eindigden bij de top 3 in hun categorie.

De 20 jongens en 5 meisjes van het Belgische team zijn afkomstig uit alle hoeken van het land. Tijdens de EuroSkills driedaagse zullen ze aan de slag gaan in 23 verschillende beroepen.

Zo bijvoorbeeld is de 18-jarige Paul van den Heede, student aan de ‘Haute École Provinciale de Hainaut’ in Doornik, de deelnemer voor de categorie ‘elektrische installaties’. In totaal zullen meer dan 500 jongeren in Göteborg dingen naar de Europese titel in hun beroep.

Vele tienduizenden bezoekers worden op het event verwacht, om het werk van de deelnemers te ontdekken, kennis te maken met de gepresenteerde beroepen en deel te nemen aan het ruime programma conferenties en werksessies.

Legrand sponsort de wedstrijd en levert de materialen die nodig zijn om de deelnemers de proeven in optimale omstandigheden te kunnen laten uitvoeren.