Campus Zuid van KdG Hogeschool feestelijk in gebruik genomen

De nieuwe Campus Zuid van de Karel de Grote Hogeschool werd in aanwezigheid van minister van Werk Kris Peeters en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever, officieel ingehuldigd.

Trefwoorden: #BREEAM certificering, #Campus Zuid, #Karel de Grote Hogeschool, #THV Carolus Magnus, #Willemen Groep

Lees verder

Opleiding

( Foto: Willemen Groep )

ENGINEERINGNET.BE - Deze campus is de nieuwe thuisbasis van alle opleidingen in de studiegebieden Welzijn, Onderwijs en Gezondheidszorg, de ondersteunende hogeschooldiensten en de dienst studentenvoorzieningen.

Afgelopen maandag al namen 5.500 studenten en 500 medewerkers hun intrek in het gebouw dat op twee jaar tijd werd opgetrokken door de THV Carolus Magnus.

Het gloednieuwe hogeschoolgebouw met een totale oppervlakte van 37.000 m² kwam er tegenover het Justitiepaleis in Antwerpen, op de plaats waar vroeger de voormalige koekjesfabriek van Biscuiterie Parein stond.

De belangrijkste delen van het fabriekspand werden behouden en kregen een nieuwe bestemming als kantoorruimte, les- of praktijklokaal. Aan de Troonplaats en de Brusselstraat werd een nieuwbouw opgetrokken.

Campus Zuid omvat naast leslokalen onder meer ook een mediatheek, kantoren, een boekhandel, ondergrondse fietsenstallingen voor meer dan duizend fietsen en een parkeergarage.

Een centraal binnenplein als hart van de campus geeft het geheel licht en lucht. Rondom dat plein bevinden zich een centrale onthaalruimte, een ruime cafetaria, een leercentrum, een brede waaier aan multi-inzetbare les- en praktijklokalen en meerdere aula’s.

Duurzaamheid staat centraal op de campus. Er werd niet alleen gezorgd voor een flexibel ruimtegebruik, slimme verlichting en groendaken, de campus heeft ook zonnepanelen en een nachtkoelingssysteem dat ’s nachts de koele lucht opslaat die overdag gebruikt wordt om het gebouw te ventileren.

Het gebouw werd gecertificeerd met het duurzaamheidslabel BREEAM ‘Excellent’.