Wint een ingenieur de eerste Vlaamse PhD Cup? - invitatie

Vanavond vindt de finale van de allereerste Vlaamse PhD Cup plaats. Drie ingenieurs-wetenschappers maken kans op de titel. De finale is te volgen via een livestream op canvas.be.

Trefwoorden: #doctoraat, #ingenieur, #Scriptie vzw, #Vlaamse Phd Cup, #wetenschapper

Lees verder

Opleiding

( Foto: © Kevin Faingnaert )

ENGINEERINGNET.BE - Via de Vlaamse PhD Cup wil Scriptie vzw pas gedoctoreerde wetenschappers aansporen om hun onderzoek met de wijde wereld te delen.

De wedstrijd daagt hen uit om de kern van hun jarenlange doctoraatsonderzoek uit de doeken te doen in een heldere en boeiende presentatie van slechts ... 3 minuten.

Tijdens de finale nemen 8 jonge toponderzoekers het tegen elkaar op, met als inzet een opleiding aan de Vlerick Business School ter waarde van 10.000 euro. Daarbij zitten 3 ingenieurs:

  • Didier Snoeck UGent presenteert zijn doctoraatsonderzoek via de presentatie Zelfhelend beton maakt reparaties overbodig
  • Andy Gijbels KU Leuven doet zijn doctoraat uit de doeken met betoog Robot helpt blinden opnieuw zien
  • Valery Ann Jacobs VUB & KU Leuven vertelt u over haar doctoraatsonderzoek Innovatieve operatielamp beperkt infectierisico

Meer info over de 3 ingenieurs en de overige finalisten is te vinden op www.phdcup.be

De jury, bestaande uit prof. Dave Sinardet VUB, Hetty Helsmoortel UGent, Annelies Beck VRT en Guillaume Van der Stighelen, zal de 8 presentaties beoordelen op inhoud, helderheid en presence.


De finale start om 20.00u en is integraal live te volgen via een livestream op canvas.be (link onderaan).