4.000 nieuwe laadpunten in de regio Rotterdam

ENGIE Services, partner van EVbox, heeft in Nederland een grote aanbesteding binnengehaald voor de installatie van openbare laadpunten voor elektrische voertuigen in Rotterdam.

Trefwoorden: #elektrische voertuigen, #ENGIE Services, #EVbox, #laadpaal, #laadpunt, #oplaadinfrastructuur, #opladen

Lees verder

Techniek

( Foto: EVbox )

ENGINEERINGNET.NL - De stad Rotterdam zet een nieuwe stap in haar streven om de luchtkwaliteit in de regio te verbeteren, door de beschikbare laadinfrastructuur uit te breiden en zo het gebruik van elektrisch vervoer te stimuleren.

Eerder dit jaar deed de gemeente Rotterdam, samen met 16 andere gemeenten, een omvangrijke aanbesteding voor het plaatsen van meer publieke laadpunten: een uitbreiding van tot 4.000 nieuwe laadpunten voor elektrische auto’s in het gehele concessiegebied, waarvan 1.800 in de stad Rotterdam.

Het contract voor plaatsing, beheer en onderhoud werd toegekend aan EVbox-partner ENGIE Services.

Deze ambitieuze verbintenis verstevigt de positie van Rotterdam als een van de leidende steden op het gebied van de toepassing van elektrische mobiliteit. Rotterdam focust op het verbeteren van de luchtkwaliteit in haar stedelijke gebieden en ontwikkelt een reeks van initiatieven die de stad maken tot een regionaal rolmodel voor duurzame stadsmobiliteit.

Een van de strategieën die werd opgesteld door Rotterdam, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en Gouda, was het optimaliseren van de laadinfrastructuur om het gebruik van elektrische voertuigen te bevorderen.

Bij het plaatsen van de nieuwe laadpunten is een belangrijke rol weggelegd voor big data-analyse: naast het installeren zal er ook oog zijn voor een optimaal gebruik van het laadnetwerk.

ENGIE Services en de regio Rotterdam zullen nauwgezet registeren waar, hoe en hoe vaak bestuurders van elektrische auto’s de laadstations gebruiken. Op basis van deze analyses zal de regio Rotterdam extra laadstations laten plaatsen op plekken waar de behoefte hoog is.